+45 3141 1013 kim@blandfort.com

Hvor købsprocessen tidligere startede i den fysiske butik, starter den nu digitalt. Det samme er i stigende grad tilfældet for både selve købet og den efterfølgende service. Gartner forventer, at i 2020 vil 85 pct. af alle kundeinteraktioner blive håndteret digitalt.
 
En øget digitalisering af kunderejsen giver helt nye muligheder for at indsamle og bruge data. Både i forhold til personalisering og simulering af fremtidig kundeadfærd. De tider, hvor salg og marketing bygger på mavefornemmelsen og tro, er endegyldigt forbi.

BYG PÅ INDSIGT

Det er min erfaring, at både indsamling og brug af indsigter og data skal forankres i strategi, mål, kunderejser og kundeprocesser.

01/ 

Kortlæg kunderejsen. Dvs. hvad sker der før, under og efter køb? Husk, at kunderejsen ejes af kunderne, og at virksomheden kun er en blandt flere mulige aktører på den rejse. Indsaml indsigter og data i alle relevante kontaktpunkter på tværs af kunderejsen.

02/ 

Forstå målgruppens adfærd, holdninger, valgkriterier og barrierer for køb. Omsæt indsigt i målgruppen til en eller flere personas, og brug dem som fælles referenceramme i salgs- og marketingarbejdet. 

03/ 

Brug kundeindsigter og data som beslutningsgrundlag i arbejdet med at udvikle og eksekvere salgs- og marketingaktiviteter. Det kan fx være forbedring af konverteringer på webshop, kundeoplevelse ved onboarding og svartider i kundeservice.

INSPIRATION